8 tips før du inngår en avtale for rengjøring

Avtale for rengjøring

Før du inngår en forpliktende avtale for rengjøring med en renholdsleverandør, bør du være klar over hva du skal se etter på forhånd. Vi anbefaler at du tar en titt på listen under, så du vet hva du skal se etter!

Få et tilbud

Det er helt gratis og uforpliktende

1. Sjekk om bedriften er offentlig godkjent av Arbeidstilsynet.

Før du inngår en avtale for rengjøring med en ny renholdsleverandør er det lurt å sjekke om det er en offentlig godkjent renholdsbedrift. Det er fort gjort å gå for det første og beste man kommer over, men man bør ta en rask sjekk før man ansetter noen til å ta seg av bedriftens kontorvask

Visste du at det faktisk er forbudt å kjøpe renholdstjenester av renholdsbedrifter som ikke er godkjent av Arbeidstilsynet? Så gjør deg selv en tjeneste og ta en rask sjekk, så unngår du å bryte loven ved å ansette et useriøst firma.

Sjekk også om renholdsleverandøren er godkjent alene, eller med ansatte. Denne godkjenningen bekrefter at leverandøren har de nødvendige forsikringene, at de ansatte mottar minst tarifflønn og at de følger HMS-kravene. 

2. Sjekk om bedriften har relevant erfaring

Passer renholdsleverandøren til å utføre det du ønsker av dem? Har de gjort lignende jobber tidligere? Har de for eksempel utført renhold av bedrift tidligere, eller jobber de mest med privat hjemmevask?

Tilbyr de renhold av små bedrifter eller er de mest rettet mot de store firmaene?

Dette er spørsmål du bør stille deg før du inngår en forpliktende avtale for rengjøring med en renholdsbedrift, så får du det du leter etter og unngår skuffelse. 

3. Sjekk referanser og kontaktinformasjon

Sjekk hva slags referanser renholdsbedriften oppgir. Ta gjerne kontakt med de personene som har blitt oppgitt som referanser for å høre om erfaringen de hadde med den aktuelle bedriften.

Er det relevant erfaring for deg? Hvordan var samarbeidet deres med bedriften? Har de noen andre opplysninger som er relevant for deg?
Sjekk også at kontaktinformasjonen til renholdsbedriften er lett tilgjengelig.

Vi har fått gode anmeldelser og utfører renhold av bedrifter hos flere små- og mellomstor bedrifter i Oslo og omegn. Du kan ta en titt på våre anmeldelser her.  

4. Gå nøye over tilbudet

Gå nøye over tilbudet du får. Er alle arbeidsoppgavene med i tilbudet? Har de informert deg om eventuelle tilleggstjenester som ikke har blitt inkludert i prisen? Står det noe om bindingstid?

Du kan unngå mye frustrasjon om du leser tilbudet nøye og omstendelig. Noen selskaper gir kun generelle beskrivelser i tilbudet, som for eksempel kontorvask, men hva innebærer det? Betyr det at man får daglig renhold, og i hvilke områder av kontoret?

Be gjerne om så mange detaljer som mulig. Dette vil gjøre det enklere for både rengjøringsfirmaet og for bedriften!

Bestill befaring

Helt gratis og uforpliktende

5. Hvilke renholdsmetoder blir brukt?

Renholdsbedrifter følger ulike metoder for å utføre renholdet. Det finnes flere forskjellige metoder, blant annet programmert renhold og kvalitetsstyrt renhold.

Benytter bedriften programmert renhold, så følger de en plan som sier hvor ofte det skal rengjøres og hvordan man skal rengjøre. Dette er en av de mest vanlige måtene å rengjøre på i dag.

Benytter bedriften kvalitetsstyrt renhold, så kan man for eksempel sette synlige kvalitetsmål som beskriver hvordan et lokale skal se ut når man er ferdig med rengjøringen. Da må renholderen vurdere lokalet og flatene og finne ut hvor det er nødvendig å rengjøre og hvordan det bør rengjøres. Med målbare kvalitetsmål, så benytter man ulike typer måleutstyr for å måle kvaliteten i renholdet.

6. Hvordan sikrer renholdsbedriften kvalitet?

Før du skriver under en kontrakt med et rengjøringsfirma bør du undersøke hva slags rutiner de har for å sikre kvaliteten på arbeidet de leverer. Du kan forvente at et pålitelig rengjøringsfirma utfører regelmessige inspeksjoner for å bekrefte kvaliteten på arbeidet som har blitt utført.

Om rengjøringsfirmaet du vurderer å ansette ikke utfører regelmessige inspeksjoner, bør du kanskje vurdere å lete videre. Nå finnes det nemlig så mange apper og programvarer tilgjengelig som gjør det enkelt for rengjøringsfirmaer å sørge for dette, så det finnes ingen unnskyldning for ikke å ha dette på plass.

7. Hva slags forsikringer har renholdsbedriften?

Sjekk forsikringene til den renholdsleverandøren du vurderer. Har de for eksempel tegnet en ansvarsforsikring som sikrer bedriften din ved eventuell skade? Man håper jo alltid at det ikke vil forekomme skader, men uhell skjer, og da er det greit å vite at man er dekket. Og hva med yrkesskadeforsikring?

Alle arbeidsgivere er pliktet til å tegne privat yrkesskadeforsikring for sine ansatte. Det kan være lurt å sjekke om renholdsleverandøren du vurderer er en renholdsbedrift som følger loven og tar vare på sine ansatte.

8. Les vilkårene før du signerer en avtale for rengjøring

Gå nøye gjennom avtalevilkårene. Er avtalen i henhold til gjeldende lovverk? Hva står det om reglene rundt oppsigelse? Det er fort gjort å skumlese gjennom avtalevilkår, de dukker opp titt og ofte både for det ene og det andre og er ofte lange. Men man kan spare seg mye tid og frustrasjon om man bare tar seg et ekstra øyeblikk til å gå gjennom avtalevilkårene med et skarpt blikk.

Vær obs på at virksomheter (store som små) som kjøper renholdstjenester er pålagt å overholde påseplikten.

Dette innebærer at man må påse at leverandørene man benytter seg av etterlever kravene til lønns- og arbeidsvilkår for sine ansatte. Innkjøp av renholdstjenester/ kontorvask fra en ulovlig renholdsvirksomhet kan medføre straffeansvar.

Kontakt oss for gratis befaring

HN Renhold er en offentlig godkjent bedrift. Vi oppfyller kravene stilt av Arbeidstilsynet ved innkjøp av renholdstjenester og stadig fornyer vår fagkompetanse i renholdsbransjen.

I tillegg er vi opptatt av å ta vare på både våre kunder og ansatte. Det innebærer å oppfylle kravene til lønns- og arbeidsvilkår, samt finne løsninger som passer godt for begge parter.

Bestill befaring

Helt gratis og uforpliktende

Del innlegg

Andre bloggposter

Meld deg på nyhetsbrev!