rengjøring, kjøleskap

Hvordan rengjøre kjøleskap

Kjøleskapet blir ofte oversett i hverdagsrengjøringen. Det er fort gjort å overfylle kjøleskapet og glemme å ta ut matvarer som ikke blir brukt eller har gått ut på dato, og det å vaske et stappfullt og rotete kjøleskap kan virke som en tung og avskrekkende oppgave.

Men det er jo også der vi oppbevarer maten vi spiser. Ikke bare er det uappetittlig å stå i den vonde lukten som kan oppstå i et skittent kjøleskap, men risikoen for at du får bakterier i maten du spiser øker også betraktelig.

Så hvordan gjøre kjøleskapsrengjøring overkommelig?

Først og fremst; gjør det til en vane. Er det mange i husholdningen og blir det fort mye rot og søl, bør det vaskes litt oftere. Men én gang i måneden er hvert fall et greit utgangspunkt.

Når det kommer til selve vaskingen er det greit å forberede seg litt.

  1. Ta frem gummihansker, kluter, svamper/oppvaskbørste og vaskemiddel. Unngå de sterkeste vaskemidlene, de kan skade kjøleskapet. Bruk heller en multirengjøringsspray, ev. Zalo eller sitron blandet ut med litt vann. Er det matvarer i kjøleskapet som ikke tåler å stå ute litt, kan det være greit med en kjølebag.
  2. Rydd ut alt av kjøleskapet. Sorter det som skal kastes og det som skal beholdes.
  3. Ta ut og vask alle skuffer og hyller grundig i varmt vann. Bruk gjerne en svamp eller oppvaskbørste og skrubb av kliss og søl.
  4. Vask deretter kjøleskapet grundig med ditt utvalgte rengjøringsmiddel. Husk å vaske riller og kanter/hjørner nøye, her samler det seg fort skitt.
  5. Deretter lar du kjøleskapet stå åpent og lufte seg litt.
  6. Når du legger matvarene på plass igjen er det greit å sortere de så de står logisk og praktisk plassert. Et oversiktlig kjøleskap er mye enklere å rengjøre etter behov.
  7. Avslutt med å vaske kjøleskapet på utsiden.

    Kontakt oss hvis du trenger hjelp med rengjøring av kjøleskap – bestill vaskehjelp

Del innlegg

Andre bloggposter

Byggrenhold

Alt om byggrenhold

Alt om byggrenhold – Dette er viktig å huske på! Når man skal i gang med å bygge er det essensielt at man følger alle

Les mer»

Meld deg på nyhetsbrev!