Hvordan vaske kjøleskap?

vaske kjøleskap

Kjøleskapet blir ofte oversett i hverdagsrengjøringen. Det er fort gjort å overfylle kjøleskapet og glemme å ta ut matvarer som ikke blir brukt eller har gått ut på dato, og det å vaske et stappfullt og rotete kjøleskap kan virke som en tung og avskrekkende oppgave.

Det er jo tross alt i kjøleskapet maten vi spiser oppbevares. Ikke bare er det uappetittlig å stå i den vonde lukten som kan oppstå i et skittent kjøleskap, men risikoen for at du får bakterier i maten du spiser øker også betraktelig.

7 tips for å vaske kjøleskap riktig

Så hvordan gjøre kjøleskapsrengjøring overkommelig?

Først og fremst; gjør det til en vane. Er det mange i husholdningen blir det fort mye rot og søl. Da bør kjøleskapet vaskes oftere. Én gang i måneden er et greit utgangspunkt.

Når det kommer til selve vaskingen er det greit å forberede seg litt:

  1. Ta frem gummihansker, kluter, svamper/oppvaskbørste og vaskemiddel. Unngå de sterkeste vaskemidlene, de kan skade kjøleskapet. Bruk heller en multirengjøringsspray, ev. Zalo eller sitron blandet ut med litt vann. Er det matvarer i kjøleskapet som ikke tåler å stå ute, bør du vurdere å innskaffe en kjølebag.
  2. Rydd ut alt av kjøleskapet. Sorter det som skal kastes og det som skal beholdes.
  3. Ta ut og vask alle skuffer og hyller grundig i varmt vann. Bruk gjerne en svamp eller oppvaskbørste og skrubb av kliss og søl.
  4. Vask deretter kjøleskapet grundig med ditt utvalgte rengjøringsmiddel. Husk å vaske riller og kanter/hjørner nøye, her samler det seg fort skitt.
  5. Deretter lar du kjøleskapet stå åpent og lufte seg litt.
  6. Når du legger matvarene på plass igjen er det greit å sortere de så de står logisk og praktisk plassert. Et oversiktlig kjøleskap er mye enklere å rengjøre etter behov.
  7. Avslutt med å vaske kjøleskapet på utsiden. 

La oss ta hånd om vaskingen

Vasking av kjøleskap er bare én del av rengjøringen i hjemmet. I en stressende hverdag er det mange som ikke har nok fokus på renholdet, som ingen leder til en usunt inneklima. 

Vi i HN Renhold utfører vaskehjelp i Oslo og omegn. Med over 15 års erfaring i renholdsbransjen og gode anmeldelser fra både privatkunder og bedrifter, kan vi utføre de renholdsoppgavene du trenger hjelp til. 

Få et tilbud

Det er helt gratis og uforpliktende

Del innlegg

Andre bloggposter

Meld deg på nyhetsbrev!