hjemmerengjøring oslo

Rengjøring i hjemmet- hva er skittesoner og hvordan håndterer man dem?

Alle har sine rengjøringsrutiner i hjemmet. Det kan jo i og for seg en positiv ting, men en god rutine kan også innebære at man handler på autopilot. Og selv om det er veldig greit at noe man gjør jevnlig ikke krever så mye ettertanke, bare ren handling, så er det ganske viktig å være klar over at de aller fleste hjem samler opp mer bakterier og skit enn du faktisk tror.

 

Det er mange områder i hjemmet som åpenbart er skittensoner. Toaletter og søppelkasser er noen eksempler. Men i en nylig studie om husholdningshygiene fant de over 340 ulike bakterietyper på 30 hverdagsobjekter i hjemmet. Dette viser at det er mange områder i hjemmet vårt som blir oversett under rengjøringsrutinene våre, og en av grunnene til at det kan være lurt å overlate renholdet til profesjonelle.

 

Men hvilke områder i hjemmet er det som kan trenge litt ekstra oppmerksomhet og kjærlighet fra din side?

 

Kontaktflater som dørhåndtak, lysbrytere og knotter på kjøkkenskap

De er lette å glemme å vaske, men det er også de overflatene der det raskest samler seg bakterier som kan spre smitte, da man er hyppig i kontakt med håndtak og lysbrytere kontinuerlig gjennom dagen. Det er avhengig av hvor mye du/dere er i kontakt med overflatene, men ekspertene anbefaler å vaske dem en gang i uka med desinfiserende vaskemidler.

 

Kjøkkenet

Visste du at kjøkkenet faktisk er det skitneste stedet i hjemmet ditt? Mange blir overrasket når de får høre at kjøkkenet er verstingen for spredning av bakterier og sykdommer i hjemmet. Forskning viser at toalettsetet faktisk er renere med tanke på bakterier enn skjærefjøla på kjøkkenbenken din. Mer spesifikt viser studier at det er omtrent 200 ganger flere bakterier på skjærefjøler enn på toalettsetet. Dette kommer av at matvarer som rått kjøtt, melkeprodukter og uvaskede grønnsaker inneholder bakterier som kan spre seg og smitte over på hverandre. 

 

Og husk å bytte kjøkkenkluter, kjøkkensvamper, tørkehåndklær og oppvaskbørster jevnlig, da det er en risiko for at de kan spre spor av blant annet salmonella, E. Coli og gule stafylokokker.

 

Et annet sted på kjøkkenet det fort samler seg mye skit og bakterier er kjøkkenvasken. Det er jo der mye av rengjøringen av kjøkkenet finner sted, så det burde i prinsippet være det reneste stedet. Men det er altså ikke realiteten. Det er fort gjort å skylle matrester av tallerkenen og la restene ligge og godgjøre seg i sluket. Dette er et himmelrike for bakterier, og det anbefales å fjerne matrestene raskt. Men selv om man er nøye på å fjerne matrestene, samler det seg fortsatt mye fett og smuss vasken. Og det lar seg ikke fjerne uten at man tar aktivt grep, det holder ikke bare med hyppig gjennomstrømming av vann som mange tenker. Matsøl tiltrekker seg ikke bare bakterier, men kan også skade overflaten på vasken. Derfor er det lurt med en daglig rengjøring av kjøkkenvasken, med vaskemidler som ikke skader overflaten. Til den daglige rengjøringen fungerer en mild såpe (som oppvaskmiddel) fint som rengjøringsmiddel i kampen mot skit og bakterier. Når du skal ta en grundigere rengjøring kan du bruke sterkere saker, men husk at det er veldig viktig at du ikke bruker vaskemidler som kan skade overflaten eller rørene.

 

Vaskemaskinen

Et annet sted det kan samle seg bakterier er vaskemaskinen. I en hektisk hverdag er det fort gjort å la vasken ligge litt i vaskemaskinen før du henger den opp. Det er forståelig, men visste du at det varme, fuktige miljøet i vaskemaskinen lett kan bli en yngleplass for bakterier? Derfor anbefales det at man er rask på å ta ut vasken når den er klar. Gjør det til en god vane, så holder du vaskemaskinen ren og unngår en oppsamling av bakterier der du helst ikke vil ha det.

 

Blir det litt mye?

Er det litt overveldende å sjonglere jobb, familieliv og renhold av hus? De aller fleste ønsker å leve i rene, pene hjem, men det er ikke alltid så lett å holde seg à jour med renholdet på toppen av andre forpliktelser i livet. Da bør terskelen være lav for å overlate vaskejobben til profesjonelle rengjørere, så kan du konsentrere deg om de tingene som virkelig betyr noe. Ta kontakt for en uforpliktende renholdsprat. Vi ser fram til å høre fra deg! Kontakt oss her

Del innlegg

Andre bloggposter

Meld deg på nyhetsbrev!