Renhold av bedrift: Komplett guide (regler, tips og tiltak)

Renhold av bedrift

Renhold av bedrift er essensielt for å holde kontoret rent og for å forebygge sykdommer. Ikke bare skaper det et bedre arbeidsmiljø, men det kan også påvirke sykefraværet. 

I denne artikkelen vil du få gode råd og tips om hvordan du gjennomfører rengjøringen på en sikker måte i din bedrift. Dersom din bedrift er på utkikk etter et renholdsfirma, utfører vi renhold av bedrifter i Oslo og omegn. 

Få et tilbud

Det er helt gratis og uforpliktende

Kontorvask er essensielt for kontorarbeid

Fra et økonomisk og psykologisk perspektiv er det mange gode grunner til at å jobbe på kontoret vil være hensiktsmessig for mange ansatte. For å gjøre dette på en forsvarlig måte bør man lage en god plan for hyppigheten av renhold. Arbeidsgiver har en viktig rolle for å gjennomføre kontorvask jevnlig. 

Vanlige smittepunkter som blir hyppig berørt er blant annet:

 • Skrivebord
 • Benker og stoler
 • Dører og håndtak
 • Kaffemaskiner
 • Mobiltelefon og nettbrett
 • Heisknapper
 • Adgangskort

Arbeidsgivers rolle til renhold i bedriften

Som arbeidsgiver har man et stort ansvar når ansatte er på kontoret. Derfor er det viktig at man har oppdaterte renholdsplaner, og at man har utført en risikovurdering av områder som bør prioriteres. 

Arbeidsgiver bør derfor sikre at:

 • Ansvarsoppgaver er definert på en tydelig måte
 • Nok ressurser for å kunne utføre renholdet som er nødvendig 
 • Finne ut hvilke lokaler som er nødvendig å bruke
 • Finne ut hvilke typer utstyr som er nødvendig å bruke
 • Sikre god opplæring av ansatte i utførelsen av renholdet


Det er anbefalt at man gjennomfører daglig renhold i de lokalene mange personer benytter. Dette gjelder særlig områder som kjøkken, spiserom og toaletter. 

Man kan forsikre økt renhold ved å hjelp av å engasjere et renholdsfirma. På den måten vil ikke utførelsen av renhold ta vekk fokuset fra jobben. Vi i HR Renhold jobber tett med mange bedrifter. Vi vil forsikre deg om at vi følger renholdsrutiner utført av Folkehelseinstituttet til enhver tid. 

Få et tilbud

Det er helt gratis og uforpliktende

Anbefalte tiltak for renhold av bedrift

Som en bedrift er det viktig at man baserer sin rengjøring ut fra blant annet type lokaler, antall personer som oppholder seg i rommene, og kontakthyppighet til flater og inventar. 

I henhold til råd fra Folkehelseinstituttet, er dette noen anbefalte tiltak din bedrift:

 • Rengjør gulvet daglig samt ved behov dersom lokalet blir brukt hyppig av flere personer. 
 • Rengjør møterom som blir brukt kortvarig med moderat berøring en gang per dag.
 • Rengjør fellesdusjer som blir brukt av mange minimum en gang per dag og med jevnlig tilsyn.
 • Bruk håndhygiene før og etter gruppetimer. Rengjør utstyret nøye etter møte. 

Renhold av bedrift dersom en ansatt er syk

Ekstra viktig er det med renhold av bedriften dersom en ansatt/kollega er blitt syk og er smittebærende.

Da er det spesielt viktig at man rengjør alle steder vedkommende har oppbevart seg, som gjelder spesielt i spiseområdet og på kontorplassen personen sitter. Da skal man rengjøre alt personen har vært i fysisk kontakt med i en omkrets på rundt 2 meter. Som regel gjelder dette arbeidspult, PC-tastatur, armlenene på kontorstolen osv. 

Vi anbefaler arbeidsgiver å meddele dersom en person i bedriften er hjemme på grunn av sykdom og har vært på kontoret de siste dagene. Da vil rengjøringsfirmaet gå grundig til verks rundt vedkommendes arbeidsplass.

Alle har et eget ansvar

Selv om vasking av overflater og å ha det rent på kontoret er viktig, kan vi ikke understreke nok at alle har et personlig ansvar for å holde kontoret rent. Vask hender grundig og unngå å møte opp på kontoret dersom du føler deg syk

Ønsker du renhold av din bedrift?

Den enkleste måten å forsikre seg at din bedrift følger de reglene som kreves er å samarbeide tett med et renholdsfirma. Gjennom en gratis befaring kan vi sammen finne ut av hva dere trenger – ut fra lokaler, antall ansatte og kontakthyppighet til flater og inventarer. 

Få et tilbud

Det er helt gratis og uforpliktende

Del innlegg

Andre bloggposter

Krav til flyttevask for bolig

Krav til flyttevask?

Flyttevasken krever mye arbeid dersom du planlegger å gjøre jobben selv. Da kan det være lurt å bestille profesjonell flyttevask.

Les mer»

Meld deg på nyhetsbrev!