Få det fint hjemme med profesjonell vaskehjelp!

profesjonell vaskehjelp

Vurderer du å gå til anskaffelse av profesjonell vaskehjelp til ditt hjem? Vaskehjelp til hjemmet kan bidra til å gjøre hverdagen litt mindre hektisk og skape trivsel i et rent hjem. 

I denne artikkelen tar vi for oss alt du trenger å vite om anskaffelse av vaskehjelp for å gjøre hverdagen litt enklere! Følg våre råd og unngå de vanligste feilene.

Få tilbud om vaskehjelp

Det er helt gratis og uforpliktende

Vaskehjelp gir mer fritid i hverdagen

En travel hverdag er noe de fleste kjenner på, enten det er mye å gjøre på jobb, barn som skal hentes i barnehage eller kjøres på fotballtrening. På toppen av det hele skal vi også ha tid til å gjøre det vi selv liker på fritiden, ha en livsstil vi kan leve godt med og ta vare på hus og hjem. 

Det å få presset inn vask av leilighet eller hus når du kommer hjem fra en lang dag på jobb eller når det endelig er helg er kanskje ikke det du ønsker deg mest. Heldigvis er det bare noen få enkle trinn som skal til for å få hjelp. 

Det er mange fordeler med en løsning som dette:

 1. Du frigjør mye tid som kan brukes til å være sosial med familie og venner, hobbyen din eller rett og slett bare slappe av.
 2. Jobben gjøres profesjonelt av mennesker som gjør dette daglig. På denne måten kan du være sikker på at det blir brukt korrekte vaskemidler og teknikk på de ulike elementene i hjemmet. 
 3. Du trenger ikke være hjemme selv når vaskehjelpen kommer og gjør jobben. På denne måten kan du komme hjem fra jobben eller ferie til et skinnende rent hjem! 
 4. Økt trivsel i ditt hjem. Et rent og skinnende hjem skaper mer glede av å være hjemme!
 5. Det å bevist kjøpe tjenester som sparer deg tid gjør deg faktisk lykkeligere!

Hva får du utført hjemme med profesjonell vaskehjelp?

Vi i renholdsbransjen har forståelse for at et hvert hjem er unikt med egne behov. De fleste redelige aktører i bransjen tilbyr en løsning som kan skreddersys. Hva som er inkludert fast i vasken varierer fra vaskebyrå til vaskebyrå. 

Det som generelt sett er inkludert er vask av alle overflater som gulv, støvtørking, generell rengjøring av stue, bad, kjøkken og soverom. Vask utover dette som vindusvask, vask av bod og terrasse eller stryking av klær og skift av sengetøy kan gjerne bestilles ved siden av, som regel mot en ekstra kostnad.

Velg om du ønsker å stille med eget vaskeutstyr

En annen ting som er viktig å avklare når man går til anskaffelse av profesjonell vaskehjelp er om man ønsker at vaskebyrået stiller med alt av vaskemidler og utstyr, eller om det er krav til at du har alt dette selv tilgjengelig. 

De fleste har gjerne det grunnleggende som trengs av vaskemidler, kluter og mopp, men det er ofte mulig å sende forespørsel om at vaskebyrået kjøper inn det som trengs i forkant. Du kan potensielt få tilbud på en billigere vask dersom du har mulighet til å stille med alt av utstyr selv. 

Her er noen eksempler på vaskeutstyr du må ha på plass:

 • Støvsuger
 • Bøtte og mopp
 • 5-6 rene mikrofiberkluter
 • Grønnsåpe
 • Tørkerull
 • Jif bad, kjøkken og glass

Viktig å tenke på under første renholdsbesøk

Første gang du har profesjonell vaskehjelp på besøk kan det være en stor fordel å være hjemme før jobben settes i gang, dersom vaskebyrået ikke har vært på befaring i forkant. På denne måten kan du vise dem rundt, og dersom du har noen spesifikasjoner kan dette tilrettelegges.

Denne løsningen er å foretrekke da man unngår at misforståelser oppstår. Disse spesifikasjonene skal helst kontraktfestes i forkant, men det kan gjerne være snakk om små detaljer som ikke gjør noen endring i pris uansett. Det kan være at man ønsker at noe vaskes på et spesielt vis eller med ekstra forsiktighet.

Få vaskehjelp du ønsker

De fleste vaskebyrå foretrekker at det allerede er ryddet før de starter å vaske, på denne måten kan renholderen enklere fokusere på jobben som skal gjøres og komme til der det skal vaskes. Du kan alltids legge til ekstra tilleggstjenester mot endringer i pris, dersom et nytt behov senere skulle dukke opp. 

Det er 100% mulig å få akkurat den vaskejobben du ønsker, forutsatt at du er villig til å betale for det. Det er videre helt valgfritt om du ønsker å være hjemme når jobben blir gjort, men mange foretrekker å gi bort sin ekstra nøkkel slik at de kan komme hjem til et nyvasket hjem!

Heldigvis operer mesteparten av redelige vaskebyråer med en fornøydgaranti. Dette betyr at  dersom du oppdager mangler ved vaskejobben, kommer de og retter opp i dette uten ekstra kostnad.

Hvor mye bør en fast vaskehjelp koste?

Det er ulike faktorer som avgjør hvor mye en fast vaskehjelp vil koste deg. Først og fremst er det størrelsen på boligen (antall kvadratmeter) som avgjør dette. Et hus over flere etasjer sammenliknet med en leilighet over ett plan vil naturligvis kreve mer jobb og ett høyere beløp for hver vask. 

Videre vil hvor ofte vasken skal foretas påvirke prisen. Ved jevnligere vask velger mange vaskebyråer å gi litt redusert pris per vask, sammenliknet med eksempelvis kun hver fjerde uke. 

Avslutningsvis vil hvor omfattende vasken er påvirke pris på fast vaskehjelp. Noen ønsker en mer omfattende vask på grunn av kjæledyr, mens andre kun trenger en enkel hverdagsvask. I tillegg er det en rekke tilleggstjenester som kan legges på etter behov. Dette kan være vask av terrasse/balkong, vask av vinduer, rengjøring av hvitevarer innvendig eller stryking og bretting av klær.

Få tilbud om pris

Det er helt gratis og uforpliktende

Hvordan velge riktig aktør

Profesjonell vaskehjelp i Oslo

Det finnes mange aktører i ulike prisklasser, men vær obs på at de billigste ikke alltid er best. Det er gjerne en grunn til at de kan tilby så billige tjenester, og disse årsakene er ikke alltid heldige for deg som kunde. 

En renholdsarbeider har en minstelønn på 216,04 kroner i timen i henhold til arbeidstilsynets satser, så om du skulle komme over noen som tilbyr langt under dette er det en stor fare for at det er snakk om ulovlig arbeid. 

De seriøse aktørene i markedet sørger for forsikring, pensjon- og feriepengeordning som da gjør at prisen for forbrukeren blir høyere, men til gjengjeld gjenspeiler dette bedre arbeidsforhold til vaskehjelpen og sannsynligvis bedre kvalitet i arbeidet.

Unngå svart arbeid

Sørg for å finne en seriøs aktør i markedet med gode omtaler slik at du får jobben gjort på en sikker og god måte. Vi vil for all del ikke anbefale å benytte seg av svart arbeid, da dette er en bransje med svart arbeid som et utbredt problem.

Dette kan gi deg uønskede konsekvenser og du har heller ingen garanti eller krav om hjelp dersom det skulle gå alvorlig galt. Man skal tross alt åpne hjemmet sitt for en fremmed, og da setter nok de fleste pris på en følelse av trygghet fremfor å ha spart noen kroner.

Vaskehjelp – pris per time eller per besøk?

Videre er det forskjell i pris på om vaskebyrået tar seg betalt per time eller per besøk. Dette er viktig å få med seg i avtalen, da det kan utgjøre en betraktelig prisforskjell. En standard leilighetsvask tar gjerne rundt 3 timer, avhengig av størrelsen på leiligheten. 

Hos oss i HN Renhold kan du enkelt fylle ut et uforpliktende skjema hvor du presiserer hvor ofte du ønsker vask og størrelsen på din bolig. Deretter vil du bli kontaktet av oss og får da et konkurransedyktig estimert pristilbud. Vi tilbyr profesjonell vaskehjelp i Oslo og omegn. 

Fordeler med å bruke HN Renhold som din vaskehjelp

Med profesjonell vaskehjelp fra HN Renhold slipper du å ta vaskejobben selv, og kommer hjem til et skinnende rent hjem – hver gang! Våre vaskehjelper sørger for at møbler og inventar blir korrekt rengjort og behandlet med omhu.

Her er noen av fordelene med å benytte deg av HN Renhold som din vaskehjelp:

 • Vi opererer med 100% fornøyd garanti! På denne måten kan du være sikker på at du blir fornøyd med jobben som gjøres. 
 • Vi er en godkjent renholdsbedrift i Arbeidstilsynets Renholdsregister.
 • Du får samme vaskehjelp hver gang om ønskelig, så frem til at vedkommende ikke har ferie eller er fraværende jobb på grunn av sykdom. 
 • Etterskuddsvis betaling. 
 • Vi tilbyr vaskere med lang erfaring i bransjen (Oslo og omegn). 
 • Vi har mange gode kundeomtaler og behjelpelig kundeservice.
 • Ingen bindingstid på fast vaskehjelp.
 • Skulle du måtte avbestille din vaskehjelp kan du enkelt si ifra i forkant.

 

I tillegg til dette tilbyr vi et bredt spekter av tjenester som for eksempel flyttevask, visningsvask, vask etter oppussing og kontorvask for mindre bedrifter. 

Du kan lese anmeldelsene skrevet av våre kunder hos Trustpilot eller ved å søke opp adressen på Google.

Få tilbud om vaskehjelp

Det er helt gratis og uforpliktende

Hva er standard inkludert i tjenesten hos HN Renhold AS?

Generelt vil vi støvsuge alle gulv og sofaer, samt gjøre gulvvask i alle rom. Støvtørking blir utført på alle tilgjengelige overflater i alle rom, benkeplater, stoler og utvendig rengjøring av skap.

På kjøkkenet vasker vi alt av overflater, utvendig vask av hvitevarer og skap. Innvendig vask av hvitevarer kan bestilles som en tilleggstjeneste. Vi fjerner enkle flekker og tørker støv. Gulvet støvsuges og vaskes, samt vask og platetopp etterlates skinnende rent!

I stuen tørker vi støv på alle tilgjengelige overflater og gjør en enkel flekkfjerning der det trengs. Vi vasker skap utvendig, bord, vinduskarmer, speil og andre glatte overflater (med unntak av vinduer). Gulvet blir støvsuget og vasket.

Vask av baderom inkluderer vask av dusj, badekar, toalett, servant og speil. Tilgjengelige overflater tørkes for støv, gulvet støvsuges og vaskes. 

På soverommet fjernes støv fra tilgjengelige overflater og utvendig vask av skap. Glatte overflater som vinduskarm, speil og nattbord blir rengjort. Gulv støvsuges og vaskes.

Konsekvensen av dårlig/mangelfull vask

Dersom du ikke vasker hjemmet ordentlig og jevnlig kan dette føre til en rekke helseplager, spesielt hos barn da de ikke har et ferdigutviklet immunforsvaret. 

Mye av det vi omgir oss med i boligen er støvsamlere som påvirker luften og innemiljøet vårt. De fleste tåler å puste inn en del støv uten å bli syke, men for noen kan dette resultere i astma- og allergireaksjoner.

Vaskehjelp vil bidra med å fjerne støv

I en travel hverdag vil det kunne være krevende å ha tid til å vaske regelmessig. Vaskehjelp privat vil bidra til å fjerne støv i boligen, som igjen vil bidra til et bedre inneklima. Støvet i boligen kommer fra mange ulike faktorer, som blant annet: 

 • Tekstiler: klær, møbler, gardiner og tepper.
 • Mennesker og kjæledyr: hår, pels og døde hudceller.
 • Oppussing.
 • Slitasje på overflater.
 • Midd og bakterier.
 • Partikler utenfra: sand, jord, pollen og industri.

Enklere hverdag med utleie

Mange velger å leie ut leiligheten sin på plattformer som AirBnb eller Finn.no når de selv er bortreist. Da er det ekstra viktig å sørge for et hygienisk hjem både før innsjekk og etter utsjekk. 

Med vaskehjelp tilgjengelig kan du slippe å ta deg av vasken både før gjestene ankommer og etter utsjekk. Mange legger på et vaskegebyr i leieprisen på leiligheten sin, da dette bidrar til at gjestene betaler for en del av kostnaden med vaskehjelp eller om du velger å gjøre dette selv, ettersom at du må både vaske før og etter besøket.

Få tilbud om pris

Det er helt gratis og uforpliktende

Ofte stilte spørsmål rundt profesjonell vaskehjelp

Vi får tilsendt flere spørsmål rundt hva profesjonell vaskehjelp er og hva som inkluderes. Dette er de mest stilte spørsmålene:

Prisen varierer først og fremst på størrelse på leiligheten/huset i forhold til kvadratmeter. En større bolig koster mer og en mindre leilighet er rimeligere. For å få så nøyaktig som mulig informasjon angående kostnad kan man bruke priskalkulator på nettsiden til vaskebyrået eller ta kontakt for et uforpliktende tilbud. 

Dette tilpasses ditt behov. Vaskebyråene vil uansett sørge for at stue, kjøkken, bad og soverom blir vasket. Du kan i tillegg bestille tilleggstjenester som balkong, vinduer, hvitevarer og bretting av klær (etter avtale).

Dette kommer helt an på ditt behov og størrelse på boligen. På bakgrunn av tidligere erfaring kan vi i HN Renhold anbefale tidsbruk for fast renhold. Tidsbruken kan opp- og nedjusteres etter ønske. 

Vi anbefaler rengjøring minst en gang annen hver uke. Denne ordningen gir best effekt og er den løsningen mesteparten av kundene foretrekker. Blant større familier kan det være lurt å vaske en gang i uken. Bor du alene og reiser mye kan en gang i måneden være nok. Har du ikke vasket hjemmet på en god stund, kan det være lurt å starte med en hovedrengjøring.

 

Det er valgfritt om du er hjemme når vaskeren kommer. Mange velger å gi en ekstra nøkkel til vaskehjelpen slik at vedkommende kan enkelt låse seg inn og ut selv. 

Det er viktig å sørge for at bedriften er en godkjent renholdsbedrift i  Arbeidstilsynets Renholdsregister. På den måten sørger du for at du bestiller profesjonell vaskehjelp som tar hånd om sine rengjørere.

Pris på vaskehjelp i Oslo koster vanligvis mellom 500-1000 kroner. Prisen vil derimot avhenge av flere faktorer, som hvor du bor, antall kvadratmeter samt hvor hyppig du vasker.

Del innlegg

Andre bloggposter

Meld deg på nyhetsbrev!