Flyttevask - Tips og råd!

flyttevask tips

Å flytte er ingen enkel oppgave. Ikke bare skal man komme seg greit i hus i sitt nye hjem, men man skal også sørge for at de som overtar det gamle hjemmet kommer til en ren og velholdt bolig.

Dette bør du tenkte på ved flyttevask

For det første er det viktig at man er klar over at flyttevask blir beskrevet i både avhendingsloven § 2-2 i forhold til salg av bolig, og i husleieloven § 10-2 i forhold til leie av bolig. Skal man selge en bolig må man sørge for at rommene er ryddet og rengjorte, og eiendommen ellers er ryddet. Som leietaker skal man sørge for at rommene er ryddet og rengjorte og i samme standard som når man selv tok over (hvis ikke annet er avtalt), bortsett fra forringelse fra alminnelig slit og elde.

Dette legger litt ekstra press på en allerede stressende situasjon.

8 flyttevask tips

Det lureste man kan gjøre er å sette opp en plan for vaskingen. Det kan virke overveldende når man står midt i kaoset, men med en plan vet man hvor man skal begynne og prosessen blir mye enklere.

  1. Sett i gang når alt er ute av boligen. Rot kommer fort i veien for vaskingen.
  2. Ta rom for rom.
  3. Start med støvtørking. Begynn i taket og jobb deg ned. Avslutt med gulvet.
  4. Gjør det samme med vasking. Husk å vaske alle flater, skap og skuffer, både på innsiden og utenpå.
  5. Dra ut og vask bak alt av møblement som kan flyttes på, også hvitevarer.
  6. Husk å vaske sluk og lufteventiler.
  7. Vinduer skal også vaskes på innsiden og utsiden.
  8. Har boligen ildsted skal dette også tømmes og kostes.

Husk også at hele eiendommen skal være klargjort, også uterom. Rom man ikke oppholder seg i, som kjeller og loft o.l., skal også ryddes og klargjøres, men vaskingen behøver ikke nødvendigvis å være like grundig som i oppholdsrom.

Trenger du hjelp til flyttevasken?

Vi i HN Renhold har over 15 års erfaring i renholdsbransjen. Vi utfører både regelmessig renhold, hovedrengjøring, visningsvask og flyttevask i Oslo og omegn. Med fast og fornøyde kunder, er vi sikre på at vi kan bistå med det du trenger. Les våre anmeldelser

Motta tilbud

Det er helt gratis og uforpliktende

Del innlegg

Andre bloggposter

Krav til flyttevask for bolig

Krav til flyttevask?

Flyttevasken krever mye arbeid dersom du planlegger å gjøre jobben selv. Da kan det være lurt å bestille profesjonell flyttevask.

Les mer»

Meld deg på nyhetsbrev!