Redusere risiko for allergi og astma hos barn

risiko for allergi og astma hos barn

Barn påvirkes lettere av ytre påvirkninger enn det voksne gjør. På samme tid er boligens barnerom fylt med leker og tilbehør som barn gjerne er begeistret for. Det er derfor vesentlig at innredningen på barnerom planlegges ekstra nøye med forbehold av fremvekst av støv og mikroorganismer. Med slette overflater og praktiske oppbevaringsløsninger blir vasking og renhold vesentlig enklere.

Ønsker du vaskehjelp?

Sjekk pris og få et uforpliktende tilbud

5 tips for å redusere risiko for allergi og astma hos barn

Det er flere gode tiltak man kan ta for å redusere muligheten for risikoen for allergi og astma hos barn. Her er 5 tips:

1. Regelmessig vask av kosedyr og sengetøy

Det er ekstra viktig med god rengjøring i barnesengen for å begrense omfanget av støvsamlere. Ved dårlig vasking og renhold, kan kosedyr være direkte helsefarlige grunnet den potensielle fremveksten av både støv og midd. Dess flere kosedyr og leker som samler støv, dess vanskeligere blir dessverre renholdet. Det anbefales derfor regelmessig vask av kosedyr. Sengetøyet bør vaskes ofte nok og på minimum 60 grader.

2. Plastleker bør sjekkes for skadelige stoffer

Da barn ofte fører ting til munnen, er det viktig at du har oversikt over dokumentasjonen over kjemisk innhold i barnets leker og annet inventar som inneholder blant annet plast. Inventar, leker og andre gjenstander på barnerommet som inneholder plast, kan potensielt være skadelige for barnet.

3. Barnerommet bør pusses opp i god tid før barnefødsel

Selv om det er ønskelig med et nyoppusset barnerom før barnet blir født, er det viktig med vasking og renhold av barnerommet i god tid. Videre er det vesentlig at barnerommet den første tiden ikke innehar noe spor av kjemisk avgassing fra blant annet nyinnkjøpte materialer, inventar og maling. Ved oppussing tilkommer gjerne også støv fra blant annet arbeidsprosessen og emballasje. Derfor anbefales det at oppussingen ikke utføres rett før den nyfødte kommer hjem fra sykehuset, samt at vasking og renhold blir foretatt uten mye bruk av kjemiske rengjøringsmidler.

4. Mengden av tekstiler bør begrenses på barnerommet

Med mange tekstiler tilkommer også gjerne smuss og støv, og det anbefales derfor å begrense mengden med tekstiler på barnerommet. Ta derfor hensyn og begrens bruken av tunge gardiner, tepper og andre tekstiler over sengen. Det er også viktig med regelmessig rengjøring av de tekstilene du velger å benytte.

5. Benytt gjerne mikrofiber ved rengjøring og vasking av barnerommet

Det er viktig med et rent barnerom. Renhold utføres mer effektivt om det ikke er plassert for mange tunge tekstiler og løse gjenstander inne på barnerommet. Det anbefales derfor at det i stedet for vaskeklut benyttes mikrofiberklut. I tillegg er det viktig å passe på at støvsugerens filter er vedlikeholdt og rengjort.

Motta tilbud

Det er helt gratis og uforpliktende

Del innlegg

Andre bloggposter

Meld deg på nyhetsbrev!