Nedvask av bolig - slik gjør du det!

Nedvask av bolig

Nedvask er en grundig rengjøring som utføres før man flytter eller leier ut boligen. Den er mer omfattende enn vanlig husvask og inkluderer rengjøring av alle rom, inkludert områder som ofte blir glemt eller oversett. 

Nedvasken er en viktig del av utflyttingen. Ved å planlegge godt, velge riktig metode og være klar over de gjeldende lover og regler, kan du sikre en smidig og problemfri overlevering av boligen. Vi forklarer hva nedvask er, hva som kreves ved nedvask av leilighet og hus, samt hva du bør være klar over før du går i gang.

Hva er nedvask?

Nedvask av hus eller leilighet er en grundig hovedrengjøring fra topp til tå, der du tar for deg alt fra tak, gulv, kjøkken og bad. Målet med nedvasken er å etterlate seg boligen i en skinnende, ren og presentabel stand. På den måten slipper man noen problemer i etterkant. 

Dette innebærer en nedvask

Dette er noen ting du må huske på når du skal i gang med nedvasken:

 • Rengjøring av alle rom, inkludert bad, kjøkken, soverom, stue og bod.
 • Vask av tak, vegger, vinduer og gulv.
 • Rengjøring av faste innredninger som kjøkkeninnredning, baderomsinnredning og garderober.
 • Vask av lister, dører, lysbrytere og stikkontakter.
 • Rengjøring av ovner, komfyrer, kjøleskap og andre apparater.
 • Vask av fastmonterte skap og skuffer.
 • Fjerning av støv, skitt og allergener fra alle overflater.

Få tilbud om nedvask

Det er helt gratis og uforpliktende

Hvem kan utføre nedvask av bolig?

I prinsippet er det ingen krav til hvem som utfører en nedvask. Likevel har vi erfart at mange er svært stresset i perioden de skal flytte ut av bolig eller overlate boligen til en leietaker. Dette fører ofte til en nedvask som ikke er tilstrekkelig. 

For å kunne utføre nedvask til en tilfredsstillende standard, bør du forsikre deg om at du har nok med tid og utstyret som kreves. Ofte kan det være lurt å ansette profesjonell vaskehjelp til nedvasken. Da overlater du jobben til profesjonelle, slik at du kan fokusere på alt det andre.

Hva skjer om nedvasken ikke er utført tilstrekkelig?

I avhendelsesloven er det tydelig skrevet at boligen skal være grundig rengjort ved overtakelse. Dette innebærer både ved utleie og ved salg av bolig. Dersom nedvasken ikke er gjort skikkelig, kan parten som skal overta boligen, kunne nekte å signere overtakelsen. 

Ofte blir man også enige om en sum som kompenserer for manglende nedvask, eller at man utsetter datoen slik at selger/utleier får muligheten til å rette opp i problemet. Slike tilfeller skaper ofte misnøye, kan ta unødvendig mye tid og kan bli sett på som mangel på respekt. I et verst tenkelig scenario blir ikke partene enige, og overtakelsen finner ikke sted.

La profesjonelle utføre nedvasken

Av åpenbare grunner kan det være fristende å utføre nedvask av hus eller leilighet selv. Ofte er likevel stresset det medfører ikke verdt det. Det er mange fordeler med å bruke et profesjonelt vaskefirma til jobben:

 • Profesjonelle renholdere har utstyret som trengs for å utføre nedvasken. 
 • De har lang erfaring med vaskearbeid og utfører jobben raskere og mer effektivt.
 • Sparer deg for tid og stress.
 • Et profesjonelt rengjøringsfirma bruker korrekte rengjøringsmidler til de ulike områdene, som gir et bedre resultat.
 • Kan unngå uenigheter mellom selger/utleier og parten som skal overta boligen.

Vi i HN Renhold har en 100 % fornøydgaranti for nedvask av hus og leilighet. Det betyr at dersom du oppdager noen mangler ved vaskejobben, kommer vi og retter det opp uten ekstra kostnad. Vi tar på oss nedvask av bolig i Oslo og omegn. 

Få tilbud om nedvask

Det er helt gratis og uforpliktende

Hvor mye koster nedvask?

Prisen på nedvasken vil avhenge av mange ulike faktorer, som lokasjon, boligstørrelse og hvilke områder av boligen du ønsker skal rengjøres. For en leilighet på 60 kvadratmeter må du i hvert fall beregne å betale over 5000 kroner for jobben. Likevel kan omfanget av vasken føre prisen i begge retninger. 

Kontakt oss gjerne for et uforpliktende tilbud.

Få tilbud om nedvask

Det er helt gratis og uforpliktende

Tips og råd for nedvask av bolig

Det er mange grunner til å utføre nedvask av bolig, enten du skal selge eller leie ut. Dersom du ønsker en full rengjøring ellers, kan du be om en hovedrengjøring. Dette er en grundig rengjøring av hele boligen. 

Her er noen tips og råd for deg som skal i gang med å nedvaske boligen:

 • Fornøydgaranti: Det lønner seg å velge et vaskefirma som tilbyr 100 % fornøydgaranti. På den måten kan du enkelt med renholderne rette opp eventuelle mangler, uten å betale noe ekstra. Vi har et høyt fokus på å tilby den beste tjenesten til våre kunder, og vi tilbyr en slik garanti ved nedvask. 
 • Vær konkret: Det er lettere for begge parter dersom dere vet hva dere trenger hjelp med på forhånd. Når dere legger inn en bestilling, inkluder gjerne spesifikk informasjon om hvor dere ønsker vaskehjelp, enten det er deler av eller hele boligen.
 • Unngå svart arbeid: Uavhengig om du ønsker hjelp med nedvasken fra oss eller andre renholdere, fraråder vi deg å få arbeidet utført svart. Dette fører til konsekvenser for både renholderen og kjøperen. Først og fremst kan du få straff dersom det oppdages, men du har heller ingen rettigheter dersom vaskingen ikke oppfyller kravene ved nedvask.

Vårt renholdsfirma er godkjent av renholdsregisteret og oppfyller kravene stilt av Arbeidstilsynet ved innkjøp av renholdstjenester. Vi har over 15 års erfaring i renholdsbransjen og er stolte over å ha gode og dyktige ansatte med interesse for renholdsbransjen. Du kan gjerne sjekke våre anmeldelser fra våre kunder. 

Vi tilbyr et bredt spekter av renholdstjenester

Vi i HN Renhold har over 15 års erfaring i renholdsbransjen og har hjulpet både privatpersoner og større bedrifter med diverse renholdsarbeid. I tillegg til nedvask av bolig, tilbyr vi mange andre renholdstjenester. Dette inkluderer blant annet:

 • Fast vaskehjelp: Vi tilbyr vaskehjelp på fast basis, enten du trenger hjelp med vaskingen ukentlig, annenhver uke eller månedlig. La oss ta hånd om den hverdagslige husvasken.
 • Visningsvask: Før du skal selge eller leie ut, er det lurt å gå over hele boligen. En ordentlig visningsvask kan øke interessen for boligen, som igjen kan resultere i et mer vellykket salg. 
 • Hovedrengjøring: Dette er en grundigere rengjøring enn det daglige renholdet og anbefales å utføres en til to ganger i året for å holde boligen vedlike.  
 • Vask etter oppussing: Vask etter oppussing, også kjent som byggvask, er en grundig rengjøring av nybygg eller nylig oppusset bolig. Vaskingen er viktig for å fjerne all byggestøv og smuss som følge av byggeprosessen. 

Få tilbud på rengjøring

Det er helt gratis og uforpliktende

Ofte stilte spørsmål

Vi har mottatt mange henvendelser rundt hva nedvask av bolig er, og hva som kreves for å innfri kravene. Dette er ofte stilte spørsmål:

Nedvask av bolig er en grundig hovedrengjøring som resulterer i at du etterlater deg boligen i en skinnende, ren og presentabel stand. Med en ordentlig nedvask slipper du problemer i etterkant med personen som skal overta boligen. 

Prisen på nedvask av bolig vil bestemmes ut fra omfanget av vaskejobben, lokasjonen på boligen og hvor stor boligen er. Du kan bruke vår priskalkulator for å få et estimat for prisen på nedvask. 

Dette avhenger av mange ulike faktorer, som lokasjon, antall kvadratmeter og omfanget av nedvasken. For en leilighet på 60 kvm. må du beregne å betale minimum 5000 kroner for arbeidet. 

Krav ved nedvask av bolig innebærer blant annet rengjøring av alle rom, vask av tak og vegger og rengjøring av ovner og komfyrer. Dette er en grundig hovedrengjøring fra topp til tå.

 

Del innlegg

Andre bloggposter

Meld deg på nyhetsbrev!